Main Top 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur. Used Module Class Suffix: style-plain icon-lock

Roelfsj

‘De kop is eraf’, om maar eens met een cliché binnen te vallen. Hopelijk bent u net zo blij als ik dat het WK eindelijk begonnen is. Die strafcorners, lelijkmakende bitjes en video-referees kwamen me onderhand de neus uit, na al dat hockeygeweld. Tijd voor écht gras; tijd voor voetbal.

Nou, het was me wat… De lucht van matchfixing hangt nog in de woonkamer. Die Kroatische potsenmaker in de goal zou bij ons niet eens in de hoofdklasse spelen. En de hotelkamer van die scheidsrechter zou ik graag eens willen doorzoeken, op jacht naar een jute zak met centen. Maar goed, niet te negatief beginnen. Het was per slot van rekening een openingswedstrijd en die zijn doorgaans het aankijken niet waard. Wat dat betreft mogen we al blij zijn dat er vier doelpunten zijn gevallen.

De reguliere RoelPoolliefhebbers weten van mijn intense afkeer van meneer Ten Napels commentaarwerk, maar wat die praatmeneer van de NOS vanavond liet horen deed me bijna terugverlangen naar het geneuzel van de inmiddels gepensioneerde Evert. ‘Fretsj’? Geen idee wie ‘Fretsj’ precies was, maar ik vermoed dat hij daarmee Fred bedoelde. En drie keer ‘Selecao’ roepen in één wedstrijd is meer dan genoeg. De NOS-man was - even googlen - ‘Jan Roelfs’. ‘Jan Roelfsj’ dus, vanaf nu.

Goed, over naar de positieve kant van deze openingswedstrijd: we hoeven ons ineens niet meer zo heel veel zorgen te maken mochten we onverhoopt tweede worden in de poule. Onze Gouden Driehoek stopt een handvol vingers in de neus en dolt die Braziliaanse rammeldefensie helemaal dol. Wat een gepruts. Dan zien De Vrij, BMI en Vlaar er toch ineens een stuk betrouwbaar uit, toch? Mooi. Maar we worden overigens gewoon 1e in de poule, dus.

De eerste koploper is bekend: Robin Sleutjes! Die steekt hij toch mooi maar even in de zak. Kun je in Rosmalen best mee over straat, met die titel. Hij wordt op de hielen gezeten door Bertwin en zijn lieftallige eega (Robins eega, niet die van Bertwin). Maar het kan morgen zomaar helemaal anders zijn. Sterker nog: het zál morgen zomaar helemaal anders zijn. Wat ik u brom. Tot morgen! Valse negens, hangend centrum, kleine ruimtes met opkomende backs. Zoiets. En iets met Oranje, appels, schillen en Spanje. Maar dan in een andere volgorde. Forza Hollanda!

WKavia? Zó 2012...

Ze duiken overal op. Bij de Coen & Sander Show is het Lotje, de BRT laat zich de WK-horoscoop voorpiepen door ene 'Kevin'. Allemaal mosterd na de maaltijd, liefhebbers. We weten immers wie de eerste was met de gouden combi van cavia en voetbal. Juist, de RoelPool. Met het recentelijk verscheiden van cavia Messi (was de echte Messi daarom misschien zo uit zijn hum de laatste tijd?) hebben we helaas een gewaardeerd RoelPoolliefhebber verloren. Het is nog maar de vraag of cavia Jasmijn, haar overgebleven kompaan, zich nog gaat buigen over het aankomende WK. Ze heeft nog krap een dag. Ik mik even een struik witlof in haar verblijf, kijken of ze nog te porren is.

Handig

In de categorie 'goh, handig' is er rechts in de menubalk een dropdowndingetje toegevoegd, waarmee je een RoelPooldeelnemer-naar-keuze kunt kiezen. Vanaf dat moment zullen de voorspellingen en scores voor die speler worden getoond op de desbetreffende pagina's. Scheelt zoeken naar jezelf. Goh, handig!

Maakt overigens wel gebruik van cookies, dus hopelijk vindt u dat niet zo heel erg...

Marianne Timmer

In afwachting van het spektakel dat morgen losbarst nog een tikke terug in de tijd met Studio Spaan, over het WK van 1998. Kostelijk.

Storinkje

Zul je altijd zien. De deadline nadert en - klabats - valt er gewoon iets om aan de kant van de provider. Hoe Murphy, net als twee jaar geleden. Een aantal liefhebbers heeft dinsdagavond tevergeefs - met tranen in de ogen, naar verluid - staan rammen op de knop 'Verzenden' om vervolgens keer op keer door de melding 'ach, er ging iets mis' te worden teleurgesteld. Excuses, namens mijn provider (hoop ik). Het euvel is ondertussen alweer lang en breed hersteld.

(c) 1990-2014 Roel Schrijvers