Main Top 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur. Used Module Class Suffix: style-plain icon-lock

Bonus bonanza

Het eclatante succes van gisteren heeft niet alleen gezorgd voor een boel tumult in huiskamers, kroegen en achtertuinen, ook in de RoelPool is er genoeg reuring door ontstaan. Twee van de acht bonusvragen zijn inmiddels beantwoord en de ‘uitbetaling’ van de punten heeft in wedstrijd 5 plaatsgevonden. ‘Na hoeveel minuten scoort Nederland zijn eerste doelpunt?’. De FIFA-site (de alwetende en enig geldende bron voor alle RoelPoolstatistieken) vertelt dat het in de 44e minuut was. Nou kunnen we gaan twisten of er dan 43 minuten gespeeld zijn of 44… Maar aangezien ik hier de scepter zwaai hanteren we gewoon de exacte minuten. Of zoals een mobiele magistraat altijd zegt: ‘dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen’.

Voor de tweede bonusvraag ‘Hoeveel minuten blijft Nederland zonder tegendoelpunt?’ is het antwoord ‘27’ te noteren. Aangezien beide vragen zogenaamde ‘bandbreedtevragen’ zijn mag u er 15 minuten naast zitten, zowel naar boven als naar beneden. Hoe verder weg van het daadwerkelijke antwoord, hoe minder punten u verdient. Maar da’s logisch. Als u ‘spot on’ was met uw voorspelling dan leverde dat 15 punten op, voor elke minuut die u ervan af zat ging er een puntje af.

De aardverschuiving die de bonuspunten in de stand teweegbrachten was ongekend! Kamiel ging met een spectaculaire jump van plek 37 naar 2. Ook Bram van Herpen en kersverse liefhebber - want slechts een handjevol maandjes oud! - Sem Garcia maakten een opmerkelijke opmars.

De wedstrijd Uruguay – Costa Rica was een hele leuke, mede vanwege het dieptreurige smoelwerk van de geblesseerde Suarez op de reservebank. Uruguay zonder Suarez is net zoiets als Vader Abraham en de smurfen, maar dan zonder Vader Abraham. Allemaal kleine blauwe mannetjes die geen idee hebben wat ze doen. Beetje jammer is het overigens wel voor uw poolmaster, die onze kreupele Uruguayaan als toernooitopscorer heeft opgegeven. Nou ja, dan maar geen bonus. Na de bonusbonanza van hierboven leverde wedstrijd 6 – ook al vanwege de verrassende uitslag – erg weinig verschuivingen op. Waarbij het opmerkelijkste feit wellicht de entree van Cavia Jasmijn in de top 10 is.

Ik ga overigens niet opblijven voor de 03.00 uur-wedstrijd, dat is me toch echt te laat vroeg. Morgen in de loop van de dag een nieuwe update met daarin de clash Engeland – Italië verwerkt. Als ik Björn Kuipers was had ik trouwens een half punt afgetrokken voor het haarstukje van Rooney, want dat ziet er werkelijk niet uit.

Add comment


Security code
Refresh

(c) 1990-2014 Roel Schrijvers