Main Top 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur. Used Module Class Suffix: style-plain icon-lock

Hoog van de toren

Hadden we toch bijna een leuke vooravond, met die gekke Belgen die zich op een haar na lieten ringeloren door Algerije. Niet dat ik het de Belgen niet gun, maar die on-Belgische zelfingenomenheid die ze de afgelopen weken vertoonden werd ronduit stuitend. Natuurlijk, die kruiperige, bijna vermoeiende nederigheid die de Belgen altijd aan de dag legden, daar waren we na zoveel jaar wel aan gewend. Altijd dat ondergeschikte, dat minderwaardige ten opzichte van hun grote Noorderburen. Je werd er gek van. Ze gingen nog net niet en masse voor je op de knieën als je bij Luik met de sleurhut de grens overtrok richting warmere oorden, maar het scheelde niet veel.

Maar nu de Rode Duivels voor ‘t eerst in 12 jaar op een WK mogen meedoen – en denken dat ze wat voetballers van enige importantie hebben meegenomen - zijn ze volledig de andere kant op geschoten. Ze schijnen in dat land zelfs met vlaggetjes te wuiven en met rood/geel/zwarte autospiegelhoezen rond te koersen. Pardon? Dat soort aanstellerij was toch exclusief voorbehouden aan die arrogante, over het paard getilde Ollanders? Nee hoor, van de kust tot aan de Ardennen zijn de Belgen overgegaan tot extreme uitingen van vaderlandsliefde. Het is wat, voor een door een taalgrens verscheurd land… Maar met dat optimisme is het na vandaag wel afgelopen. Het was niet om aan te kijken, liefhebbers. Gelukkig hadden ze mazzel tegen een zeer pover Algerije te spelen, dat het laatste kwartier het ene been niet meer voor het verkrampte andere kon zetten. Het tweede elftal van Ijsselmeervogels had daar nog tegen gescoord. Maar goed: ze hebben nu drie punten en dat is een fijne start voor die Belgen. Maar dat hoog-van-de-toren-blazen, daar is het nu wel klaar mee.

Kasper gaat nog steeds fier aan kop, bouwt zijn voorsprong zelfs weer ietsjes uit. Hulde! Maar zoals een bekende uitdrukking ons vertelt: ‘er kan nog van álles gebeuren’. Onze lieftallige Spanjaard Jose Garcia heeft de rode lantaarn overgedragen aan Bertwin en lijkt inmiddels over de dreun van 1-5 heen. Wedstrijd 14 leverde overigens een primeur op: Petra Overbeek krijgt als eerste dit WK het predikaat ‘topper’ opgespeld, omdat zij voor de pot Ghana – USA alles goed had. Alles! Potdorie, da’s knap. Want met zoveel variabelen per wedstrijden is dat best bijzonder. Dat levert haar 11 punten en voornoemde eretitel op. Naast ‘topper’ hebben we natuurlijk ook ‘zeperds’: dat verdien je met 0 punten voor een wedstrijd. U begrijpt dat ik deze schandpaal niet openbaar maak via de mail. Wilt u leedvermaak, ga dan naar de menu-optie ‘stats’ en vervolgens ‘zeperds’ op de site...

Add comment


Security code
Refresh

(c) 1990-2014 Roel Schrijvers