Spelregels

Al jáááren dezelfde opzet, de ene keer een bonusvraagje erbij, het andere jaar een bonusvraagje eraf. Maar de basis is al sinds 2000 ongewijzigd: lekker veul invullen!

Wat?

Per wedstrijd dienen de volgende zaken te worden voorspeld:
- het thuisspelende land (vanaf de achtste finales)
- het uitspelende lang (vanaf de achtste finales)
- de eindstand
- de ruststand
- de toto
- het totaal aantal gele kaarten dat in de wedstrijd wordt uitgereikt
- het totaal aantal rode kaarten dat in de wedstrijd wordt uitgereikt

Voor degene die niet weet wat toto ook al weer was:
1 = winst voor het 'thuisspelende' land (het eerstgenoemde land)
2 = winst voor het 'uitspelende' land
3 = gelijkspel

Na de eerste ronde dient u tevens de geplaatste landen te voorspellen. De positie van een land in de voorspelling is niet relevant. Als je in de finale Nederland Ijsland - Oostenrijk hebt voorspeld en de werkelijke finale is Oostenrijk - NederlandIjsland dan verdien je toch alle punten.

NB: Dit geldt alleen binnen een wedstrijd. Heb je in de 1e kwartfinale Nederland Ijsland ingevuld en het blijkt dat Nederland Ijsland in de 4e kwartfinale speelt, dan heb je pech gehad. Het moet namelijk niet te makkelijk worden! Vanaf de kwartfinales wordt per wedstrijd de uitslag aangehouden die bereikt is na reguliere speeltijd + eventuele verlenging. Doelpunten die gemaakt zijn na beslissing d.m.v. strafschoppen worden niet meegerekend. Vanaf de achtste finales is het dus mogelijk een gelijkspel te voorspellen. Dit geldt ook voor de toto: een gelijke eindstand na 120 minuten levert een 3 op als toto, ongeacht wie er wint na de strafschoppenserie. Gescoorde penalties tijdens strafschoppenseries tellen overigens NIET mee in het topscorers-klassement.

Bonusvragen

Als toetje is er nog een vijftal bonusvragen te beantwoorden. Leveren ook nog eens een fijn aantal punten op, die worden meegeteld in de wedstrijd waarin ze bekend zijn geworden. Als Ijsland de eerste ronde niet overleeft en de bonusvraag luidt 'Hoeveel doelpunten scoort Ijsland', dan zal het aantal bonuspunten bij een goed antwoord worden bijgeschreven bij de laatste wedstrijd van Ijsland.

Puntentelling

Voor alle wedstrijden (1e ronde, kwartfinale, halve finale en finale) geldt:
- 1 punt voor een correcte eindstand (per elftal, dus max. 2 punten)
- 1 punt voor een correcte ruststand (per elftal, dus max. 2 punten)
- 3 bonuspunten wanneer je de einduitslag van een wedstrijd EXACT voorspeld hebt

- 2 punten bij het juist raden van de toto
- 1 punt bij het juist raden van het aantal gele kaarten in de wedstrijd
- 1 punt bij het juist raden van het aantal rode kaarten in de wedstrijd

Vanaf de kwartfinales gelden daarnaast ook nog eens de volgende regels:
- achtste finale: 6 punten voor het juiste land
- kwartfinale: 8 punten voor het juiste land
- halve finale: 10 punten voor het juiste land
- finale: 12 punten voor het juiste land
- Bonusvragen 1,2, 4 en 5 leveren per vraag 7 punten op. In 2012 werd de 'benaderingsvraag' geïntroduceerd en dat was zo'n doorslaand succes dat hij er ook dit jaar weer bij zit. De benaderingsvragen zijn vragen die maximaal 15 punten opleveren. Voorspel een getal en afhankelijk van hoeveel je ernaast zit levert dat veel (of weinig) punten op. Geniaal, dank u.

NB: oh ja, indien een voetballer 2x geel krijgt (dus rood) dan telt dit in de pool mee als 2x geel en 1x rood !!! Hou hiermee rekening in je voorspelling!

Prijzen! Prijzen! Prijzen!

Vroeger stak u het prijzengeld in uw eigen zak, maar sinds RoelPool2008 spant u zich in voor uw eigen Goede Doel. In RoelPool2016 is het niet anders! 50% van de inleg gaat naar het goede doel van de winnaar, 30% naar nummer 2 en 20% naar plaats drie.

Bij gelijk puntenaantal wordt degene die het vaakst de EXACTE einduitslag voorspeld heeft de winnaar. Mocht dat ook nog gelijk zijn dan geldt het aantal goede toto-voorspellingen als maatstaf. Iets gewonnen? Uw poolmaster trekt vanzelf wel bij u aan de bel! Maakt u geen zorgen!

Lalala geld

Al jarenlang een marginaal bedrag voor enkele weken maximaal vertier. Slechts EUR 2,50. En alles voor ongetwijfeld bijzonder goede doelen, dat is nog het mooiste eraan. Het inschrijfgeld moet in ieder geval voor het spelen van de finale zijn overgemaakt, anders doet u u zelf (en vooral uw goede doel) groot verdriet en - niet geheel onbelangrijk - wij schrappen uw naam dan met een ongetwijfeld zeer dikke rode stift door! Het financiële hoe en wat leest u overigens in de bevestigingsmail die u t.z.t. ontvangt.

Ja! Meedoen!

Klaar met deze verplichte kost? Er zweeft ergens een grote knop met 'INSCHRIJVEN!' op deze site! Hoe vaak kan ik meedoen?, hoor ik u fluisteren. Erg vaak. U mag zo vaak meedoen als u wilt. Met hetzelfde aantal zielen levert dat meer vreugd op. Meer info te verkrijgen via uw poolmaster: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .
(c) 1990-2016 Roel Schrijvers