Colofon

Vroeger...

Volgens de overlevering dateerde de eerste RoelPool van 2000 en verheugden we ons twee jaar geleden op de 8e editie. Maar wat schetste uw poolmasters verbazing tijdens een opschoonactie van de zolderverdieping, ergens in februari van het jaar 2014: hij vond een beduimeld inschrijfformulier, lichtjes aangevreten door zilvervisjes maar onmiskenbaar voorzien van de kop 'WK Voetbal Poule 1990'. Verder archiefmateriaal ontbreekt, maar het was overduidelijk tastbaar bewijs dat de oorsprong van de RoelPool dichterbij de oerknal ligt dan we tot nu toe vermoedden. Weliswaar nog niet getooid met de bevallige naam 'RoelPool' en al zeker niet geautomatiseerd volgens vigerende IT-technieken. Maar toch. Alles met de hand jongen! Bloed, zweet en tranen moet het hebben gekost. Meevallertje in die tijd was dat het aantal deelnemers de 10 niet oversteeg, want het was een nogal familiaire aangelegenheid.

Met het EK in Nederland en België werd de eerste RoelPool geintroduceerd. Het nieuwe millennium was juist geboren, het internet nog 'één punt nul' en was prutsen met een hoofdletter P. Frontpage, Swish, u kent het nog wel. Standen en uitslagen en zo moesten in Excel worden bijgehouden. En dan maar weer met de hand html-en en uploaden. Oh nostalgia!

En nu?

In de loop der jaren evolueerde de RoelPool-applicatie van Clipper via Delphi naar Microsoft Dynamics NAV. Van hemeltergend veel handwerk naar letterlijk 1 druk op de knop om de website te verfrissen met de allerlaatste uitslagen en standen. Al vier zes jaar schreeuw ik heel modern RoelPool-app aanstaande is, en ik kan u verheugen met de mededeling dat ik dat nog steeds heel hard roep: de RoelPool-app is aanstaande! Ik ga niet meer zeggen wanneer, want a) u pint me er niet op vast en b) ik kan er weinig zinnigs over vermelden. Zoals de terugkerende liefhebber kan zien is de website wederom niet helemaal over de kop getrokken, dat heeft immers nogal wat programmerende voeten in de aarde! Enfin, vermaeckt uzelve.
(c) 1990-2016 Roel Schrijvers