19 | Tussenstand na wedstrijd 44 Engeland - IJsland

Vreugde en verdriet lagen vandaag dicht bij elkaar. Allereerst de exit van Spanje. Huize Garcia is in diepe rouw gedompeld nu Spanje ook zijn Europese titel heeft moeten inleveren. Gaat trouwens een boel liefhebbers punten kosten, want Spanje kwam veelvuldig voor in de voorspellingen voor de laatste wedstrijden van het EK. En vervolgens dan de totale euforie met de sensationele zege van Ijsland op Engeland. Je lacht je toch kapot? 23 spelers waarvan er ongetwijfeld een aantal eerstegraadsfamilie is zonder het zelf te weten – dat kan namelijk bijna niet anders op een eiland - duwen de Engelanders terug naar de overkant van het kanaal. Daar hebben we heel geen referendum voor nodig, liefhebbers! Karma in your face, met je Brexit!

En Ijsland? De uitschakeling van Nederland doet hoe langer hoe minder pijn naarmate de sympathieke Ijslanders verder geraken in het toernooi. Ik wilde eerst hier nog iets roepen over inteelt en dat die sublimatie van voetbalgenen misschien wel de oorzaak is van dit succes, maar ik heb besloten om dat maar niet te doen. Nee, gewoon tranenlachend accepteren dat een land met minder inwoners dan de eerste de beste in het slop geraakte Engelse industriestad de vloer aanveegt met een hele touringcar aan multimiljonairs. En er blij mee zijn, want ze geven het EK letterlijk en figuurlijk de broodnodige kleur.

We komen met de RoelPool in een fase waarin het er flink om spant. Eigenlijk is de gehele top10 nog in de running voor de titel. Robin pakt de koppositie weer over van Arjan, Bob stoot door naar plek 3 en - voor het eerst in zestien jaar – ook even een stukje schaamteloze hulde voor mezelf: nummer 6!!! Mijn voetbalvoorspellende gaven zijn normaliter omgekeerd evenredig aan de bak onzin die ik erover kan uitkramen, dus het verbaast mijzelf nog het meest dat ik ineens een aantal kwartfinalisten goed heb voorspeld. Tevens een pluim voor ‘Abelboy’, die met 14 punten ook een fijne jump naar boven maakt. Onderin is het niet meer zo heel spannend: Harrie en Miep staan een straatlengte achter en dat gaat vermoedelijk niet meer goed komen. Jammer dat er (nog?) geen officiële poedelprijs is.

En dan nog even aandacht voor ‘onze’ Pellè! Blijft maar AZ, Feyenoord, Van Gaal en Koeman bedanken voor zijn wederopstanding. Nog even en Bea, Rutte en Wim-Lex zijn ook nog het haasje in zijn dankwoord. Het wordt een beetje langdradig. Maar wel attent. Zeker voor een Italiaan. Enfin, we mogen nu weer even uithijgen van alle opwinding, komende vrijdag pas gaat het feest weer verder. Tot vrijdag, of zoals een Italiaan onlangs tegen hem zijn eigenste moeder zei: Arie Verdetsie!

Add comment


Security code
Refresh

(c) 1990-2016 Roel Schrijvers