Colofon

Vroeger...

Volgens de overlevering dateerde de eerste RoelPool van 2000 en verheugden we ons twee jaar geleden op de 8e editie. Maar wat schetste uw poolmasters verbazing tijdens een opschoonactie van de zolderverdieping, ergens in februari van het jaar 2014: hij vond een beduimeld inschrijfformulier, lichtjes aangevreten door zilvervisjes maar onmiskenbaar voorzien van de kop 'WK Voetbal Poule 1990'. Verder archiefmateriaal ontbreekt, maar het was overduidelijk tastbaar bewijs dat de oorsprong van de RoelPool dichterbij de oerknal ligt dan we tot nu toe vermoedden. Weliswaar nog niet getooid met de bevallige naam 'RoelPool' en al zeker niet geautomatiseerd volgens vigerende IT-technieken. Maar toch. Alles met de hand jongen! Bloed, zweet en tranen moet het hebben gekost. Meevallertje in die tijd was dat het aantal deelnemers de 10 niet oversteeg, want het was een nogal familiaire aangelegenheid.

Met het EK in Nederland en België werd de eerste RoelPool geintroduceerd. Het nieuwe millennium was juist geboren, het internet nog 'één punt nul' en was prutsen met een hoofdletter P. Frontpage, Swish, u kent het misschien nog wel. Standen en uitslagen en zo moesten in Excel worden bijgehouden. En dan maar weer met de hand html-en en uploaden. Oh nostalgia!

En nu?

In de loop der jaren evolueerde de RoelPool-applicatie van Clipper via Delphi naar Microsoft Dynamics NAV. Van hemeltergend veel handwerk naar letterlijk 1 druk op de knop om de website te verfrissen met de allerlaatste uitslagen en standen. Zes acht jaar schreeuwde ik heel modern dat een RoelPool-app aanstaande was, maar aangezien dat al die tijd een loze belofte bleek ga ik dat maar niet meer roepen. Misschien dat de website over 2 jaar eens een frisse makle-over moet krijgen, of zo. Ik zie het wel. Tot die tijd: have fun!
(c) 1990-2018 Roel Schrijvers