04 | En we zijn los!

Het is donderdag 14 juni 2018, zo rond de klok van half twaalf in de avond! Dat betekent dat we inmiddels los zijn met het WK en dus logischerwijs ook met de RoelPool2018! Met veel bombarie zette ik de knop 'Inschrijven' op de website uit, stipt om 16:59:59. Om vervolgens te constateren dat het wederom is gelukt om een bonte stoet aan deelnemers te verzamelen. Het zijn er zelfs iets meer dan twee jaar geleden, wat opzienbarend is voor een toernooi waar Oranje wéér niet aan mee mag doen. Dat wist u toch hè? Mooi. De meeste usual suspects zijn weer trouw present, waarvoor dank! Maar we begroeten dit keer toch ook een aantal nieuwe namen; die aanwas zit met name in 'De Waalwijkse Enclave' en dan vooral in het piepjonge segment. Een hele nieuwe generatie voetballiefhebbers klopt aan de deur en is van zins om de gevestigde orde van voorspellers het vuur aan de schenen te leggen. Hoera voor de youngsters!

De doorgewinterde RoelPoolspeler weet hoe het zo'n beetje gaat: met fikse onregelmaat strooi ik tijdens het toernooi met tussenstanden, ranglijstjes, grafieken en wat dies meer zij. Altijd via de mail en de website en ook altijd op volstrekt ongezette tijdstippen. Dit keer ga ik dat ook eens via Whatsapp proberen te doen. Geen idee of het aanslaat, dat merken we gauw genoeg. Mocht u er al ras tabak van krijgen, dan dondert u zichzelf gewoon uit de groep en bent u van het geneuzel af. Ik ga u overigens nog niet vanaf wedstrijd 1 daarmee vermoeien, dat komt dit weekend wel een keer...

Over de openingswedstrijd kan ik kort zijn, want ik heb alleen de eerste helft gezien en daarvan werd ik bepaald niet vrolijk. De gedachte dat Saudi Arabië nu in Rusland rondhobbelt en tenminste drie potjes mag spelen terwijl ‘wij’ thuis zitten, die is moeilijk te verkroppen. Wat een droefenis! Het enige goede aan die wedstrijd is het feit dat we een eerste tussenstand hebben! Natuurlijk had niemand die 5-0 voorspeld, maar Eduard pakt met 7 punten alleen de koppositie. Hij wordt op zijn hielen gezeten door een hijgende meute met 6 en 5 punten. De term ‘het kan nog alle kanten op’ was zelden treffender in te zetten dan op dit moment :-)

Morgen de eerste echte volle voetbaldag met drie potjes, waarvan ik overigens het gros ook niet kan bekijken. Dus voor wat betreft inhoudelijk puntige commentaren heeft u morgen weinig aan me. Ajuus!

Add comment


Security code
Refresh

(c) 1990-2018 Roel Schrijvers