10 | Aanfluiting

Wat kan een avond toch lang duren... Is er niet ergens in de krochten van het FIFA-reglement een passage te vinden waarin staat dat een land te allen tijden zijn beste beentje voor moet zetten en zijn sportieve plicht nooit of te nimmer mag verzaken? Nou, in dat geval kunnen de acht landen die vandaag in actie kwamen allemaal linea recta naar huis vanwege diskwalificatie. Wat een wanvertoning. Gelukkig stond ik anderhalf uur in de file tussen Eindhoven en Den Bosch, zodat ik de ellende van de namiddagwedstrijden niet hoefde te bekijken. De traag voortkruipende rij koekblikken voor me was vermoedelijk een stuk interessanter dan Japan tegen Dinges. Zie je, ik weet niet eens meer tegen wie ze moesten. Oh ja, tegen Lewandowski en de zijnen. Die stelt twee Roelpoolers toch teleur, dat wil je niet weten. Hij werd niet alleen geen topscorer van het toernooi, nee, hij scoorde helemáál niet. Japan ging aan het eind zelfs bijna op de bal zitten, zó bang waren ze dat de tegenstander nog iets stouts ging doen.

En die Belgen dan, amai! U kent het uitgangspunt van tevoren? De tweede plek was eigenlijk véél beter dan de eerste plek in de poule. Dus ging België driftig op zoek naar gele kaarten, want net als Japan zou je zomaar door kunnen hobbelen in het toernooi omdat je net wat minder prenten had gevangen dan de tegenstander. In het geval van België moest je dus andersom redeneren: proberen om zo veel mogelijk strafpunten te verdienen, dan zou het bij een volkomen gelijke eindklassering aankomen op het fairplayklassement. En dan zouden de Engelsen 1e worden en onze Zuiderburen tweede. Snapt u het nog? Mooi. En het ging warempel een hele lange tijd goed. België pakte inderdaad 2 gele kaarten via wel héél opzichtige overtredingen. So far so good… Totdat die ene gekke Belg in een vlaag van verstandsverbijstering zomaar op goal schoot. De keepert van Engeland moest toen ook nog doen alsof dat een heel lastig schot was. Nou liefhebbers, die had Roel van Velzen er nog uitgestompt. Die Engelsen moesten moeite doen om hun lach in te houden. Die kregen zomaar én een extra rustdag én een gunstiger schema én een heul veul prettiger reisschema in de schoot geworpen. Gans België zat godmiljarend voor de televiseur. Als het niet echt gebeurd was, dan was het een prima Belgenmop geweest.

En dat terwijl zo’n laatste poulewedstrijd zo leuk kan zijn. Kijk maar naar gisteren. Wat hebben we gelachen om die blessuretijd bij Zuid-Korea vs Duitsland. Het was vandaag ondoenlijk om alle grappen en grollen op social media voor u te verzamelen, het waren er gewoonweg teveel. Nou ja, behalve de beste dan, want er is natuurlijk al jaren één meme der memes en dat is de ‘videofuck’ (excusez-le-mot) van onze Spaanse vriend ‘Rositas’. U heeft geen idee? Dan was het een héle grote steen waaronder u de afgelopen jaren heeft geleefd. De hilarisch nagesynchoniseerde clip is er in tal van incarnaties (die rondom de kampioenswedstrijd De Graafschap-Ajax van een paar jaar terug was al van legendarische proporties, in ieder geval voor alle niet-Ajacieden ????) maar die van vandaag is zo mogelijk nóg grappiger. Zie http://www.station25.nl/aufwiedersehen.mp4...

Add comment


Security code
Refresh

(c) 1990-2018 Roel Schrijvers